Tekstgrootte
De Buut vindt dat ieder kind het recht heeft op een goede samenwerking tussen school en ouders. Ouderbetrokkenheid is daarom volgens ons een niet-vrijblijvende en gelijkwaardige samenwerking tussen ouders en school. Hierin werken ouders en school vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid aan de (school)ontwikkeling van het kind. Ouderbetrokkenheid beoogt een gelukkig kind en een betere
wereld voor het kind, de ouders en de school.
Voor De Buut staan de volgende kernwaarden centraal:
• We zijn gelijkwaardig
• We zijn samen verantwoordelijk
• We voelen ons verantwoordelijk voor elkaar
Communicatie met ouders
Om de kernwaarden te borgen hebben wij de volgende contactmomenten:
1. Kind- oudergesprek: wij voeren 3 keer per jaar een kind-oudergesprek. Hierin staat het kind centraal. Het eerste gesprek, het startgesprek, vindt plaats in september en zal in teken staan: het welbevinden; gemaakte afspraken; doelen en verwachtingen.
Mocht u buiten de geplande gesprekken een extra gesprek willen, kunt u altijd contact opnemen met de mentor.
2. Intake gesprek: iedere nieuw kind krijgt een intake gesprek met de leerkracht. Ouders worden ingelicht over de praktische zaken van de Buut en worden verwachtingen gedeeld met elkaar.
3. MR: De Buut beschikt over een medezeggenschapsraad. De taken en bevoegdheden van de Medezeggenschapsraad (MR) zijn beschreven in het tabblad MR.
4.OV: de oudervereniging behartigt de belangen van de ouders en kinderen bij de schoolleiding, de medezeggenschapsraad en het schoolbestuur. Zij beheert de opbrengst van de vrijwillige ouderbijdragen en betaalt daarvan rechtstreeks of via commissies onder andere het schoolreisje, excursies, Sinterklaas, Kerst, sportdag, musical, projecten en evenementen.
5. GMR: de stichting heeft nog een overkoepelende GMR.
6. Welkom: elke morgen staat de schoolleider en/of inovatiecoach samen met een leerkracht van elk leerplein bij de deur om kinderen en ouders welkom te heten. Leerkrachten lopen aan het eind van de schooldag met de kinderen mee naar buiten.
7. Buutkoffie: negen keer per jaar organiseren ouders een koffieochtend voor alle ouders van De Buut, waarbij er een extern contactpersoon van De Buut wordt uitgenodigd om kennis te maken met ouders. Denk aan GGD; Buurtteams; etc.
8. Ouderinformatieavonden: verschillende keren per jaar organiseert De Buut een ouderinformatieavond. Hier staan verschillende actuele thema's centraal.
9. Buutpodium: tijdens het Buutpodium worden ouders uitgenodigd om te komen kijken naar de optredens van de kinderen. Deze vinden meerderen keren per schooljaar plaats (deze zijn te vinden in de schoolgids).
10. Afsluiting thema: Ieder jaar worden de thema's samen met de kinderen, ouders en medewerkers van De Buut afgesloten. Dit kan door een expositie, optreden ect.
11. Leerplein inloop: Iedere week voor een vakantie zijn ouders/verzorgers welkom van 8.15 uur tot 8.30 uur welkom op het leerplein. Ouders kunnen samen met hun kind kijken waar het kind op dat moment aan werkt.
12. Buutcourant: in de Buutcourant worden maandelijks de activiteiten en andere ontwikkelingen beschreven van de kinderen op het leerplein.
13. Social Schools: dit is het beschermde digitaal communicatiemiddel van De Buut met ouders. Hier wordt op professionele wijze gecommuniceerd. Tevens staat hier de actuele agenda in vermeld.